Hopp til hovedinnholdet

Må jenter ha six pack?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Må jenter ha six pack? Jeg turner og alle på treningen min har six pack, men ikke jeg. Jeg prøver å få det, men vet ikke om jeg noen gang kommer til å få det. Har du noen tips til å få det? Noen spesielle øvelser eller noe sånn? Håper du har tid til å svare

Besvart 14.12.2018 10:43
 

Svar
Hei Jente, 13 år!

Å få sixpack er et mål mange har, men det er faktisk ikke alle som kan få det. Det avhenger blant annet av gener, mengde kroppsfett, type trening og andre ting. Det kan du lese mer om her.

Det er altså helt normalt å ikke få en helt markert sixpack. Det man selv kan gjøre er å være i variert fysisk aktivitet med både styrketrening og utholdenhetstrening, og samtidig spise sunn mat. Jenter har fra naturen sin side mer underhudsfett, og dermed blir det vanskeligere å få synlig six pack.

Det er viktig å kunne sette pris på kroppen sin som den er, og det at du trener mye gjør jo at du er i god form - noe som er mye viktigere for helsen enn å ha sixpack!

Fortsett med å ha det gøy med treningen din!

Hilsen fysioterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer

Når kommer resultatene av treningen?

Jente tøyer ut etter trening (colourbox.com)

Mange lurer på hvor raskt man kan se resultater og oppleve effekt av trening. Det er ikke noe fasitsvar på dette og det avhenger blant annet av gener, hva man trener og kosthold.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett