Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få synlig sixpack?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, eg vil få sixpack. Eg er 182 cm høy, og veier 63 kg. For og få deg vet jeg at du ikke må ha nor magefett. Korleis kan jeg få vekk det. Når jeg strammer og kjenner, kjenner eg det er litt klumper (sixpack) haha under. Men eg vil ha vekk det magefettet. Då tenker med tanke på kosthold...?

Besvart 15.12.2018 14:08
 

Svar
Hei

Å få sixpack er et mål mange har. Det derimot ikke alle som får det. Klumpene du kjenner er nok magemusklene dine, ja. Hvor synlige disse blir avhenger blant annet av gener, mengde kroppsfett og hormonnivåer. Man har ikke like stor mulighet til å få tydelige og store muskler før puberteten som etter, på grunn av testosteronproduksjonen.

Kosthold er viktig om man ønsker å holde fettprosenten nede. Jeg anbefaler at du holder deg unna godteri, brus, kaker/bakst etc., og spiser mye fisk og grønnsaker. Du skal selvfølgelig unne deg noen søtsaker i ny og ned, men det er viktig å begrense inntaket av dette. Her kan du lese mer om hvordan du kan ha et sunt og variert kosthold. I tillegg vil trening og aktivitet bidra til å redusere magefettet.

Det er viktig å være klar over at synlig sixpack ikke nødvendigvis er et sunnhetstegn. Les mer om dette her. Ut i fra den vekten og høyden du oppgir, er det ingenting som tilsier at du burde redusere magefettet. Musklene dine vil trolig bli mer synlige etter puberteten uten at du trenger å fokusere på å redusere magefettet. Det er viktig å kunne sette pris på kroppen din som den er, og fokusere på å ha en frisk, aktiv og sunn kropp.


Vennlig hilsen fysioterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gode vaner for en sunn hverdag

Spiser foran datamaskinen (colourbox.com)

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør at du kan gjøre din hverdag sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

Les mer

"Fit", "ripped", eller markert - men ikke nødvendigvis sunn

Markerte muskler og sixpack er ikke synonymt med god helse. Her kan du lese hvorfor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett