Hopp til hovedinnholdet

Smerter i skulderen ved trening. Hva kan det være?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har nylig startet med styrke trening. Jeg har en viss mistanke om at jeg har en skade i høyre skulder. Når jeg gjør øvelser som krev styrke fra skuldre, som f.eks, "arnold press", "bench press" osv. merker jeg at høyre armen min svikter litt. Spesielt når jeg løfter med "dumbells" så kan det være at høyre armen min bare "låser" seg, altså greier ikke mer, men venstre armen min løfter fint. Er dette bare ubalanse i styrke mellom begge armene, eller kan det være en intern skade i skuldra? Er høyrehendt, forresten. Mvh frustrert gutt, 16.

Besvart 14.01.2019 10:30
 

Svar
Hei

Så flott at du er i gang med styrketrening! Det blir vanskelig for meg å si sikkert hva dette skyldes uten å ha undersøkt deg ordentlig. Plager som du beskriver kan ha ulike årsaker, både i selve skulderleddet og i samspillet med skulderbladet. 

Jeg anbefaler deg å ta kontakt med en fysioterapeut (gjerne en med kunnskap om idrettsskader, eller en manuellterapeut), slik at du får en grundig undersøkelse og råd/behandling tilpasset deg og ditt problem.

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fysioterapi

Hos fysioterapeuten (colourbox.com)

Har du plager eller skader i muskler, sener, ledd eller nerver, eller ønsker å forebygge kroppslige plager kan du søke hjelp hos en fysioterapeut.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skader
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skader