Hopp til hovedinnholdet

Har dere tips til hjemmetrening eventuelt utetrening?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei ung. no Jeg håper at dere kan hjelpe meg, selv om dette spørsmolet kanskje blir litt vanskelig å svare på! Jeg gjør noe: mandag kl. 6-halv8 Tirsdag: kl. 2-7 Onsdag: kl. Halv 5 - 7 Torsddag fri Fredag:4-6 Jeg vil begynne å tren men det må ikke krasje med disse tidene. Skolen slutter halv 2. I tillegg må jeg gjøre lekser! Hvordan kan jeg få til dette uten å slutte på noe! Har dere kanskje en trenings plan til meg? Dette skal være hjemme trening eventuelt ute! Helt gratis En av grunnene til at jeg vil trene er siden jeg blir ertet for utseende mitt! Hilsen en jente som trenger å trene

Besvart 17.01.2019 19:35
 

Svar
Hei Jente, 13 år!

Så flott at du har lyst til å komme i gang med trening. Det virker som du har mye å gjøre om dagene, og det er bare fint hvis du trives med hobbyene dine!

Det er leit å lese at du blir ertet for utseendet ditt. Det å høre ekle ting om seg selv gjør veldig vondt, og kan føre til at man tenker at man ikke er god nok som man er. Det å ikke føle seg bra nok er veldig vanskelig, og kan gjøre at man trekker seg unna venner og bare har det dårlig og leit inni seg alene.

Snakker du med noen voksne eller venner om at du blir ertet? Jeg håper du gjør det sånn at du ikke sitter med tankene alene, så håper jeg at det blir tatt tak i sånn at ertingen slutter. 

Trening trenger ikke å ta så lang tid som man kanskje tror, og man trenger absolutt ikke å betale dyrt på treningssenter for å få en fin treningsøkt. Fysisk aktivitet innebærer ALL bevegelse man gjør som er med på å øke pulsen: gå tur, gå i trapper, gå opp en bakke, bære handleposer, gå tur med hunden, gå/ løpe til bussen, vaske rommet, hoppe på trampoline.

Her er en artikkel om fysisk aktivitet. 

Her er en artikkel om styrketrening du kan gjøre hjemme.

Håper du fikk litt tips og inspirasjon.

Masse lykke til- og husk at du er god nok akkurat som du er!

Hilsen fysioterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett