Hopp til hovedinnholdet

Krangel i jentegarderoben om six pack er sunt eller usunt. Hva er fasiten?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei krangel i jentegarderoben om 6 pack. Jeg mener det er usunt å kan skade musklene pver tid hvis man har 6pac hele året over lang tid altså. De andre mener det er sunt å ha 6pacl lenge. Hva er fasiten

Besvart 18.01.2019 14:29
 

Svar
Hei Jente, 14 år!

Markerte muskler og sixpack er ikke synonymt med god helse. Her kan du lese hvorfor. Å få sixpack er et mål mange har, men det er faktisk ikke alle som kan få det. Det avhenger blant annet av gener, mengde kroppsfett, type trening og andre ting.

Det er altså helt normalt å ikke få en helt markert sixpack. Det man selv kan gjøre er å være i variert fysisk aktivitet med både styrketrening og utholdenhetstrening, og samtidig spise sunn mat. Jenter har fra naturen sin side mer underhudsfett, og dermed blir det vanskeligere å få synlig six pack.

Det vil ikke være skadelig for musklene å ha six pack, men det er ikke sunt å ha for lite underhudsfett på kroppen over tid.

Håper dere ble klokere av svaret.
Hilsen fysioterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Tallerken (colourbox.com)

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

Les mer

Hvor mye trening er nok, og hvor mye er for mye?

Mann som løper(colourbox.com)

Hvor mye trening som er akkurat passe finnes det ikke noen fasit på. Men i denne artikkelen får du tips til hvordan du kan finne ut hva som er passe mengde for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett