Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan trening bli gøy igjen?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har trent aktivt flere ganger i uka i rundt 1 år nå. Jeg trener mye vanlig styrke hjemme og går litt på gruppetrening på apperater. Av og til jogger jeg. Trening er det beste jeg vet. Men i mange uker nå har trening blitt kjedelig og jeg føler jeg trener med lite variasjon. Jeg sliter med å finne nye treningsformer og motivasjonen har vært borte altfor lenge. Jeg har tatt det litt roligere nå, men jeg merker kroppen min må trene. Tips for hvordan trening kan bli gøy igjen og hvordan finne nye måter å trene på?

Besvart 22.01.2019 21:24
 

Svar
Hei

Så fint at du har så mye glede av trening! Noen ganger går man litt lei, og motivasjonen synker. Da er det bra som du gjør, å ta det litt rolig å tenke nytt. 

Nå på vinteren er det mange aktivitet vi kan gjøre som er god trening, og samtidig morsomt. Noen eksempler er å gå langrenn, gå på skøyter og ake. Kanskje får du med deg noen venninner på noe sånt?

Du beskriver at du er på gruppetimer hvor du trener på apparater. Er det noen andre gruppetimer du kunne tenke deg å prøve? For eksempel noen med mer dans, eller hvor du trener uten apparater. 

Å trene sammen med noen gjør det ofte både mer gøy og lettere å gjennomføre. Så hvis du kjenner noen som liker å trene kan det være en god idé å lage faste avtaler. 

Se flere tips i artiklene under.

Lykke til!

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik får du motivasjon til å trene

Knyter skolissene (colourbox.com)

Har du lyst til å trene, men mangler motivasjonen til å komme i gang? Ta en kikk på denne artikkelen og se hvordan du kan få motivasjon.

Les mer

Tren og ha det gøy!

Jente jogger (colourbox.com)

Her finner du råd for hvordan du kan finne glede ved bevegelse og aktivitet, enten du er vant til å trene eller ikke.

Les mer

Styrketrening du kan gjøre hjemme

Hjemmetrening (ung.no)

Å trene styrke har mange positive effekter. Økt muskelstyrke strammer opp, og gjør oss i stand til å takle mange av hverdagens oppgaver bedre. Det kan også være med på å forebygge skader, både innen idrett og ellers.

Les mer

Hva er utholdenhet og hva er kondisjon?

utholdehnhetstrening (colourbox.com)

Vi bruker ofte ordene utholdenhet og kondisjon om hverandre. Begge deler handler om evnen til å holde på med en aktivitet over tid. Og det kan trenes opp!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett