Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg begynne på treningssenter?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg og venninna mi har planer om å begynne på senter. Jeg har lyst, men er også veldig usikker. Jeg vet at hvis jeg begynner på senter kommer det til å bli sykt stress om at jeg må ha et treningsprogram for hele uka og følge det. Jeg stresser mer over trening fra før av. Vet ikke om det er så lurt. I tillegg er jeg så lei av å trene på apperater siden jeg gjør det hver onsdag i en gruppe. Jeg har trent så mye styrke i det siste at jeg ikke orker mer. Jeg vil heller ut å jogge i naturen, hoppe på trampoline til våren, spille badminton og danse. Bør jeg begynne på senter siden alle andre går der?

Besvart 10.03.2019 12:58
 

Svar
Hei

For meg høres det ut som om du ikke har så lyst, og da synes jeg ikke du skal gjøre det heller. Det er viktig at trening er morsomt og givende, for man får ikke bedre helse av for mye stress. 

Gjør det du liker og har lyst til først og fremst, og så kan du vurdere p begynne på treningssenter senere. Det virker jo som om du er aktiv fra før, så ikke press deg til det bare fordi andre gjør det. Lykke til!

Artiklene under gir flere tips.

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Mye å gjøre? Stressa? Stort press?

Stress (colourbox.com)

Jeg går på håndball, kor, klatring, snowboard og ski. Jeg vil gjøre det bra på skolen, for jeg må ha gode karakterer for det jeg skal inn på etterpå...

Les mer

Tren og ha det gøy!

Jente jogger (colourbox.com)

Her finner du råd for hvordan du kan finne glede ved bevegelse og aktivitet, enten du er vant til å trene eller ikke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Styrketrening
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om styrketrening