Hopp til hovedinnholdet

Er tynn, men har mage, hvordan få mindre mage og bredere hofter?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Er en veldig tynn gutt med mage. Lurer på hva jeg kan gjøre for å kvitte meg med magefettet? Har også veldig lyst å bli bredere rundt hoftene. Altså bredere rundt hoftene og smalere rundt livet. Hvordan kan treningen min kombinere dette? Hvordan bør jeg gå frem?

Besvart 16.03.2019 10:05
 

Svar
Hei Gutt, 20 år! 

Vi kommer alle i ulik form og størrelse og mye av hvordan vi ser ut er som følger av gener, for eksempel hvor brede vi er over hoftene. Det er ikke slik at man kan punktslanke bare ett område når man trener. 
Det er ikke så lett å endre hoftebredde ved hjelp av øvelser, men ved å spise variert og sunt og ikke få i seg mer energi enn man bruker kan jo gjøre at magen blir mindre og dermed hoftene mer markerte. 

Her finner du gode råd om dette:
Tips til et sunt og variert kosthold

Vi i ung.no setter ikke opp treningsprogram, men her er et eksempel på øvelser som kombinerer både hofte- og magetrening:
Styrke du kan gjøre hjemme

Veldig mange tenker at de bør se ut på en viss måte og er dermed misfornøyd med sin egen kropp. Prøv å heller tenke positivt og vær stolt av den kroppen du har! 

Dersom du har mer spørsmål om kropp eller annet kan du kontakte helsestasjon for ungdom. 

Hilsen fysioterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer

Dette bør du spise før og etter trening

Lønner det seg å spise før du trener, og hva skal du i så fall spise? Hvor viktig er det egentlig med drikke under treningen? Få gode tips til hva du bør spise og drikke før, under og etter trening her!

Les mer

Når kommer resultatene av treningen?

Jente tøyer ut etter trening (colourbox.com)

Mange lurer på hvor raskt man kan se resultater og oppleve effekt av trening. Det er ikke noe fasitsvar på dette og det avhenger blant annet av gener, hva man trener og kosthold.

Les mer

Dette skjer i kroppen når du trener

I denne artikkelen forklarer vi hva som skjer i kroppen ved trening, både under trening og som følge av trening.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett