Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg trene hjemme i tillegg til treningssenter for å bygge muskler?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei jeg har trent i 2 år på treningsenter men kan jeg trene hjemme og + treningsenter vil bygge muskler å bli svær trener 5 ganger i uka på senter kan jeg trene hjemme og etter treningsentre før å bygge muskler?

Besvart 26.03.2019 20:36
 

Svar
Hei

Jeg har litt trøbbel med å forstå helt hva du spør om, men jeg skal prøve å svare så godt jeg kan.

Når du trener fem ganger i uken på treningssenter tenker jeg at du trener mer enn nok for å oppnå resultater av treningen. Og du vil ikke nødvendigvis få mer muskelvekst ved å trene hjemme i tillegg. Husk at kroppen også trenger hvile mellom treningsøktene for å bygge seg opp og bli klar til neste økt.

Men du kan helt fint bytte ut noen av øktene på treningssenteret med styrkeøvelser hjemme. Å trene med kun egen kroppsvekt som motstand utfordrer kroppen på andre måter enn å trene med vekter og i apparater. 

Hvor stor du blir og hvor raskt musklene vokser avhenger ikke kun av trening, men også av kosthold, gener, kroppslig utvikling og andre ting.

Dette kan du lese om i artiklene under.

 Vennlig hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer

Styrketrening du kan gjøre hjemme

Hjemmetrening (ung.no)

Å trene styrke har mange positive effekter. Økt muskelstyrke strammer opp, og gjør oss i stand til å takle mange av hverdagens oppgaver bedre. Det kan også være med på å forebygge skader, både innen idrett og ellers.

Les mer

Når kommer resultatene av treningen?

Jente tøyer ut etter trening (colourbox.com)

Mange lurer på hvor raskt man kan se resultater og oppleve effekt av trening. Det er ikke noe fasitsvar på dette og det avhenger blant annet av gener, hva man trener og kosthold.

Les mer

Gener og trening

Gener og trening (colourbox.com)

Alle kan få gode resultater av trening, men hvordan resultatene blir for akkurat deg i forhold til utseende, muskelstørrelse, utholdenhet og prestasjon, henger også i stor grad sammen med genene eller arvestoffet du har med deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Styrketrening
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om styrketrening