Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil få større biceps og at folk skal få et bedre inntrykk av meg.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 13 år og liker at folk skal få et positivt inntrykk sv meg. Men det er ikke alltid like lett☹️! Men jeg vil få større biceps

Besvart 14.04.2019 11:47
 

Svar
Hei

Jeg skjønner godt at du vil at folk skal få et positivt inntrykk av deg. Og det er det nok mange som får også. Men ingen blir likt av alle, og det beste vi kan gjøre er å være hyggelige med de rundt oss og tørre å være oss selv. Jeg legger ved noen tips til deg om dette, og så kan det være en idé å ta en prat med helsesykepleieren på skolen din om dette.

Når det gjelder å få større biceps, så er det jo ikke størrelsen på den som avgjør hvilket inntrykk folk får av deg. I den alderen du er nå, har man gjerne heller ikke så stor biceps, og musklene vokser ikke på samme måte av trening som de kan gjøre når du blir eldre. I tillegg har genene våre mye å si for formen og størrelsen på musklene våre. Det betyr ikke at du ikke vil kunne få større biceps, men de vil antakeligvis ikke bli veldig mye større, og det vil ta tid.

Øvelser som trener bicepsmusklene er for eksempel "chins", hvor du henger i en stang og drar deg opp, "kroppshev i bom", hvor du henger under en stang eller bom med beina i bakken, og drar overkroppen opp mot bommen, samt "biceps curl" hvor du holder en vekt eller strikk i hånden, og bøyer albuen. Å klatre i trær er en super aktivitet for å trene armmusklene. 

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Styrketrening du kan gjøre hjemme

Hjemmetrening (ung.no)

Å trene styrke har mange positive effekter. Økt muskelstyrke strammer opp, og gjør oss i stand til å takle mange av hverdagens oppgaver bedre. Det kan også være med på å forebygge skader, både innen idrett og ellers.

Les mer

Styrketrening, vekst og pubertet

Rom med vekter for å trene styrke (colourbox.dk)

Kan jeg stoppe å vokse hvis jeg trener med tunge vekter? Hvordan får jeg raskt store og tydelige muskler? Jeg trener mer enn kameratene mine. Hvorfor har de større muskler enn meg?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Styrketrening
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om styrketrening