Hopp til hovedinnholdet

Er det lettere for gutter å få muskler enn jenter?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei er en jente som er 161 høy og veier 65,5 kilo jeg går ikke i shorts fordi jeg synes lårene mine er for store jeg synes jeg er litt lubben selv. Jeg var jo 70kilo i for 3 måneder siden men så skjerpa jeg meg med hva jeg spiste og begynte å gå til skolen er 2 kilometer dit. Jeg synes att det ikke går noe mere opp eller ned i vekt nå og jeg har prøvd en annen i stilling for det. Det er da og tenke att jeg vil ha muskler men er det sant att det er vanskeligere for jenter å få muskler?

Besvart 03.05.2019 11:15
 

Svar
Hei jente 14 år!

Så fint at du er aktiv og har lyst til å bli sterkere. 

Det er ikke vanskeligere for jenter å få muskler, men gutter har større muskler enn jenter. Det betyr at når gutter trener styrke så vil musklene kunne bli større enn når jenter gjør det. Musklene hos jentene vil også bli sterkere og større, men ikke like store som guttene sine.

Det er veldig bra å trene styrke også for jenter. Kroppen blir sterkere og ofte er det lettere å holde seg frisk når man har en sterk kropp. 

Når du opplever at du synes du er for stor og ikke liker deler av kroppen din kan det hjelpe å "snu" litt å tankene dine. 

Hva liker du med deg selv? Er det noe du er god til? Får du skryt eller ros for noe? Hva gleder du deg til? Forsøk gjerne å finne svar på noe av dette. Det kan hjelpe deg til å tenke mer på det som er bra med deg og i ditt liv. Gjør gjerne mer av det som gjør deg glad. 

Lykke til! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Vekt

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

Les mer

Selvfølelse og kroppspress

Trist jente ser seg i speilet (colourbox.com)

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tykk & tynn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tykk & tynn