Hopp til hovedinnholdet

Er det farlig å trene tungt hver dag?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei. Er det farlig å trene mye trener 5 ganger i uka i 2 timer til 2 timer 30 min hva skjer om man trener mye trener ungt vær gang jeg trener kan man død av å trene mye styrke??

Besvart 04.05.2019 11:45
 

Svar
Hei

Det er ikke farlig å trene fem ganger i uken, eller å trene tung styrke hver gang. Det er svært sjelden at unge mennesker dør i forbindelse med trening, og da handler det ofte om underliggende hjertesykdom. Men det er altså ikke noe du skal bekymre deg for. Derimot er det bra for helsen å trene, og det kan være forebyggende for mange sykdommer, og være med på å gjøre at man lever lengre. 

Det som er viktig, er at du får i deg nok mat og drikke. Ved lange treningsøkter går jo kroppen litt tom for energi. Jeg legger ved en artikkel med tips til dette. Kjenn også etter hvordan kroppen har det. Hvis du er veldig sliten, kan det være lurt med en hviledag istedenfor å trene tungt. Ikke fordi det er farlig, men fordi kroppen trenger restitusjon og tid til å bygge seg opp mellom treningsøktene. 

Les mer i artiklene under. 

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer

Dette bør du spise før og etter trening

Lønner det seg å spise før du trener, og hva skal du i så fall spise? Hvor viktig er det egentlig med drikke under treningen? Få gode tips til hva du bør spise og drikke før, under og etter trening her!

Les mer

Hvor mye trening er nok, og hvor mye er for mye?

Mann som løper(colourbox.com)

Hvor mye trening som er akkurat passe finnes det ikke noen fasit på. Men i denne artikkelen får du tips til hvordan du kan finne ut hva som er passe mengde for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Styrketrening
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om styrketrening