Hopp til hovedinnholdet

Lurer på om det er noe galt med ryggen, siden jeg er så lite myk. Burde jeg gå til lege, eller bare tøye ut?

Jente 16 år
 

Spørsmål
Hei
Jeg er aktiv og trener minst 4 ganger i uka. Jeg spiser forsåvidt sunn mat. Det er bare det at jeg ikke er myk i det hele tatt! når jeg står helt rett og skal prøve å ta på tærne mine så rekker jeg ikke ned til knærne en gang! Når jeg sitter så får jeg ikke tåa inn i munnen, noe min utrente bror på 20 år greier! Jeg prøver å tøye ut, men hvis jeg glemmer å gjøre det etter en trening, så er det tilbake til igjen. Er det noe galt med ryggen min eller noe? Dette går utover selvtilliten min. Bør jeg gå til lege eller bare tøye?
Takk for svar!
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Vanligvis kan mye gjøres ved god uttøying, og antakeligvis er det ikke noe galt med ryggen din, så lenge du ikke opplever smerter i ryggen eller kan se skjevheter. Muskulaturen på baksiden av lårene kan bli stiv dersom du ikke tøyer, og husk at hvor myke vi er også avhenger av arv. Noen har mer myk muskulatur enn andre i utgangspunktet, men mye kan gjøres med uttøying.

Varm godt opp, med aktiviteter som innebærer muskelarbeid i lår, legg og sete. Løping eller sykling er to alternativer. Tøy så godt ut aktuell muskulatur med forskjellige øvelser. Du finner mange gode øvelser ved å klikke her

Hold i leddets ytterstilling i 30 sekunder før du slipper opp. Ikke press for hardt, men du må kjenne at du strekker. Pust rolig og hold ryggen rett. Prøv 2-3 slike økter i uka hvis du har mulighet. Tøy også ut etter annen trening, dersom treningen ikke gjennomføres med meget høy intensitet.

Hvis du ikke opplever noe forbedring etter noen uker med slik trening kan du oppsøke legen din og få henvisning til fysioterapeut, som kan se nærmere på din situasjon:)

Lykke til med bevegelighetstrening!


Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett


Quiz: Hva vet du om prevensjon og graviditet?

Er det aldersgrense på prevensjon?