Hopp til hovedinnholdet

Er 30 min intensiv sykling/jogging 4 ganger i uka nok trening?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lurer på om 30 min med intensiv sykling eller jogging etter skolen 4 ganger i uka er nok trening. Er det en bra mengde?

Besvart 24.05.2019 12:21
 

Svar
Hei Gutt, 15 år!

Helsedirektoratet anbefaler barn og unge til å være aktive i minst én time hver dag. Hvis du er aktiv i mer enn én time om dagen vil det gi enda bedre helse. Med ”aktiv” mener man ALL bevegelse man gjør i løpet av dagen (gå, løpe, ha gym, gå i trapper, rydde rommet og så videre). 

I tillegg bør man være aktiv med høy intensitet minst tre ganger i uken og da utføre aktiviteter/trening som øker muskelstyrke. Høy intensitet er når pusten går mye raskere enn vanlig, for eksempel ved løping.

Det finnes ingen fasit på hvor mye trening som er akkurat passe, men du har en liten pekepinn med anbefalingene over. Jeg vil råde deg til å legge inn litt styrketrening i tillegg til løpingen, dette er positivt for selve løpingen og også med tanke på å forebygge skader.

Det trenger ikke være omfattende, men legg in noen øvelser etter jogge/sykkelturen f.eks. Enkle tips til styrketrening kan du lese om her: Styrketrening du kan gjøre hjemme

 

Hilsen fysioterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gode vaner for en sunn hverdag

Spiser foran datamaskinen (colourbox.com)

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør at du kan gjøre din hverdag sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

Les mer

Dette bør du spise før og etter trening

Lønner det seg å spise før du trener, og hva skal du i så fall spise? Hvor viktig er det egentlig med drikke under treningen? Få gode tips til hva du bør spise og drikke før, under og etter trening her!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett