Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg begynne på treningssenter?Hva er pris og hvilke øvelser bør jeg ta?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 168 cm og veier ca 56 kg. Jeg vurderer å starte på treningssenter, men ingen av vennene mine vil være med fordi de syntes det er litt dyrt. Burde jeg fortsatt starte eller vente litt til de kanskje får lyst? Jeg har aldri vært så veldig interessert i trening. Jeg har trent hjemme 5-6 dager i uken i litt over en måned nå, med bla. mageøvelser, litt vekter og spinning. Hvis jeg bestemmer meg for å starte på et treningssenter - hva slags apparater burde jeg bruke og hva slags øvelser? Kondisen min er forresten ganske dårlig, så jeg prøver å få litt bedre hehe. Hva burde et medlemskap koste for meg hvis jeg starter på et treningssenter? Takk på forhånd:)

Besvart 25.05.2019 14:22
 

Svar
Hei Jente, 16 år!

Så flott at du ønsker å trene! Vi i ung.no setter dessverre ikke opp treningsøvelser, men jeg kan svare deg mer generelt på spørsmålene dine. 

Du er innen normal vekt ut fra kjønn, alder, høyde og vekt, noe som er bra! Det er kjempebra for helsen å trene, så jeg synes at du skal prøve ut treningssenter selv om vennene dine ikke vet om de vil begynne. 

Ofte kan man få veiledning av personlig trener i apparater og få forslag til øvelser man kan gjøre. Noen steder er dette inkludert i prisen på treningssenteret. Det er veldig lurt å få noen som har peiling på trening til å vise hvordan apparater fungerer og hvilken teknikk som er riktig. Dette for å unngå skader. I appen Styrk (gratis) kan man få tips til hvordan man utfører gode styrkeøvelser. Du kan også finne forslag til øvelser i appen Skadefri (gratis). 

Pris på treningsmedlemsskap er veldig forskjellig fra senter til senter. Mitt tips til deg er derfor å google hvilke treningssenter dere har i området og dermed finne informasjon om pris.

Lykke til! 

Hilsen fysioterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tren og ha det gøy!

Jente jogger (colourbox.com)

Her finner du råd for hvordan du kan finne glede ved bevegelse og aktivitet, enten du er vant til å trene eller ikke.

Les mer

Planlegg du å byrje på eit treningssenter?

Spinning (colourbox.com)

Det er dyrt å vere "støttemedlem" på treningsstudio, så sjekk her kva du bør vite om treningssenter.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett