Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor er det så tungt å trene to dager etter hverandre?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Jeg skjønner ingenting og blir bare frustrert, så jeg trener styrke 3 ganger uka mandag, tir og tor. Jeg trener benkpress alle gangene men ofte 1 av gangene så klarer jeg ikke å presse like mye og jeg skjønner ingenting. Jeg får i meg nåkk proteiner, ligger også på overskudd i kalorier, men det er oftest på tir at jeg ikke klarer det samme, noe jeg tror har en forbindelse med at jeg trente dagen før. Og jeg vil helst slippe å trene i helgene. Jeg er virkelig frustrert

Besvart 06.06.2019 09:03
 

Svar
Hei

Det er helt naturlig at det er mye tyngre å trene tirsdag enn de andre dagene, når du trener benkpress hver gang. Musklene trenger 48-72 timer for å hente seg inn igjen etter styrketreningen, og det gjør de jo ikke når du trener to dager etter hverandre. 


Jeg vet ikke hvorfor du ikke vil trene i helgene, men det er altså bedre å ha minimum en dag i mellom styrketreningsøvelser som går på samme muskelgruppe (som benkpress gjør for brystet/skuldrene og triceps). 

I tillegg må du være bevisst på at du har et treningsprogram som trener hele kroppen like mye, og ikke bare forsiden av overkroppen - slik som benkpress. Hvis du trener benkpress mye mer enn du trener rygg/bakside, så vil du få en muskulær ubalanse som gjør at du er mer utsatt for skader. Det fungerer i tillegg dårlig for holdningen, idet skuldrene gjerne gradvis trekkes frem av å trene mye benkpress. 

 

 

Vennlig hilsen fysioterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Proteiner

Proteiner er nødvendige for oppbygning av nye celler - både under vekst og til vedlikehold av kroppen.

Les mer

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett