Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor får jeg ikke fremgang etter styrketrening?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei jeg har trent i 3 år snart det ser ikke ut som jeg har trent i 3 år jeg vil bli bodybuilding jeg har strekkmerke vet at det betyr musklen vokser før fort men ser ikke noe fremgang går aldri med t skjorte går alltid med genser??

Besvart 18.06.2019 19:52
 

Svar
Hei

Sånn jeg forstår det, opplever du ikke å få fremgang på treningen din. Uten å vite mer om hvordan du trener, er det vanskelig å svare på hvorfor, men jeg skal gi deg noen spesifikke råd. 

Fremgang på styrketrening kan være ulike ting. Det handler både om at man blir sterkere, kan løfte tyngre vekter, får mer energi, bedre helse og andre effekter. Og det kan gjøre at musklene blir større, noe du kanskje er mest opptatt av. 

Du sier at du ikke ser fremgang, samtidig som du beskriver å ha fått strekkmerker. Som du sier, kan det ha sammenheng med muskelvekst, og det er jo da trolig at du har fått resultater av å trene over flere år. 

Vi har alle forskjellig utgangspunkt, og genene våre har mye å si for hvordan kroppen påvirkes av trening. Det er ingen fasit for hvordan man skal se ut etter å ha trent i tre år, og vi kan ikke forme kroppen vår som vi vil. 

Hvis du ikke opplever fremgang på treningen, kan det være lurt å endre treningsopplegget ditt litt, blant annet ved å bytte ut øvelser og endra antall repetisjoner og serier. 

Vi på ung.no har dessverre ikke mulighet til å sette opp individuelle treningsprogrammer, men jeg anbefaler deg å ta kontakt med en dyktig PT som kan vurdere treningen din og hjelpe deg med eventuelle endringer for å nå målene dine. 

Jeg legger også ved noen artikler som kan være nyttige for deg å lese.

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Strekkmerker

Strekkmerker (colourbox.com)

Strekkmerker er noe mange bekymrer seg over. Visste du at det er veldig vanlig å få strekkmerker i puberteten, og at det beste du kan gjøre med dem er å akseptere dem som de er?

Les mer

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer

Når kommer resultatene av treningen?

Jente tøyer ut etter trening (colourbox.com)

Mange lurer på hvor raskt man kan se resultater og oppleve effekt av trening. Det er ikke noe fasitsvar på dette og det avhenger blant annet av gener, hva man trener og kosthold.

Les mer

Gener og trening

Gener og trening (colourbox.com)

Alle kan få gode resultater av trening, men hvordan resultatene blir for akkurat deg i forhold til utseende, muskelstørrelse, utholdenhet og prestasjon, henger også i stor grad sammen med genene eller arvestoffet du har med deg.

Les mer

Styrketrening, vekst og pubertet

Rom med vekter for å trene styrke (colourbox.dk)

Kan jeg stoppe å vokse hvis jeg trener med tunge vekter? Hvordan får jeg raskt store og tydelige muskler? Jeg trener mer enn kameratene mine. Hvorfor har de større muskler enn meg?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Styrketrening
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om styrketrening