Hopp til hovedinnholdet

Smerter i øvre rygg etter styrketrening. Har jeg begynt for fort?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har holdt på med styrketrening en stund. Pleier som regel å trene push, pull og leg 5 dager i uka, men kan variere fra 5 til 4 til 3 dager noen ganger. Hadde pause i 3 uker og kom tilbake for 1 uke siden. Tok samme vekter og gjorde akkurat det samme som før, men merker at jeg har fått sterke smerter som brer seg nedover nakken, ut mot skuldrene og nedover ryggen. Har jeg gjort noe feil eller har jeg begynt for fort etter en lang pause?

Besvart 26.06.2019 11:07
 

Svar
Hei Gutt, 16 år!

Trening er ferskvare, og kroppen tilpasser seg den belastningen den blir utsatt for. Etter en pause i treningen er det vanlig at det føles litt tungt å komme i gang igjen.

Da jeg ikke får undersøkt deg kan jeg ikke svare sikkert hva smertene dine kommer av. Men mest sannsynlig ble det en litt brå start etter treningspausen, som du selv foreslår. Start gjerne med litt lettere vekter og trapp gradvis opp igjen. Dersom smertene ikke gir seg kan det være lurt å oppsøke en fysioterapeut som kan undersøke deg og evt komme med tips til endringer i treningsprogrammet.

Lykke til! 

Hilsen fysioterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer

Idrettsskader

kneskade (colourbox.com

Hvilke skader er du utsatt for i ulike idretter? Hvordan kan du forebygge skader?

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett