Hopp til hovedinnholdet

Kan man gå ned i vekt av å hoppe på trampolinen og gjøre styrkeøvelser?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ei jente på 14 år, jeg er ca. 167 cm og veier 98,4 kg. Ja det er mye. Mem samtidig så er jeg ganske sterk av meg. Og muskler veier mer enn fett, men ja, det er mye fett på kroppen. Så jeg har bestemt meg får og være mer aktiv speseielt i sommer. Jeg har snaklet med foreldrene mine og de syms det hørtes ut som en god ide. Så har jeg lest litt om at man burde drive med noe man syns er gøy. Jeg liker å hoppe på trampolina og gjøre styrke øvelser. Da er spørsmålet mitt: kan man gå ned i vekt ved å hoppe på trampolina og gjøre styrke øvelser? Hilsen J14 <3

Besvart 29.06.2019 12:27
 

Svar
Hei

Så flott å høre at du vil være mer aktiv i sommer, og at du har snakket med foreldrene dine om dette! Trampoline og styrkeøvelser er veldig god trening, og det kan være med på å gjøre at du går ned i vekt. Men i tillegg til aktiviteten, vil kostholdet ha mye å si for vekten. Du skriver jo ikke noe om hvordan ditt kosthold er, men her tenker jeg at du igjen kan snakke med foreldrene dine, og at dere kan ha sunt kosthold som et fellesprosjekt. 

Når man som ungdom ønsker å gå ned i vekt, bør dette følges opp av helsepersonell. Jeg anbefaler deg derfor å sammen med foreldrene dine ta en tur til fastlegen, slik at det dere blir fulgt opp og får råd tilpasset deg.

Jeg legger også ved noen artikler som kan være nyttige for deg. 

Men aller viktigst: Ha det gøy med trening, og kjenn hvor godt det kan være at du blir sterkere og kommer i bedre form, uansett om vekten går ned eller ikke!

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gode vaner for en sunn hverdag

Spiser foran datamaskinen (colourbox.com)

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør at du kan gjøre din hverdag sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Få hjelp om du strever med vekten

Baderomsvekt (colourbox.com)

Ikke gå alene med din bekymring for vekten. Få hjelp hos helsesykepleier eller fastlege.

Les mer

Fysisk aktivitet i hverdagen - viktig og sunt

Studenter går opp trapp (Colourbox.com)

Helst bør du være aktiv minst en time hver dag. All aktivitet er bedre enn ingen aktivitet!

Les mer

Tren og ha det gøy!

Jente jogger (colourbox.com)

Her finner du råd for hvordan du kan finne glede ved bevegelse og aktivitet, enten du er vant til å trene eller ikke.

Les mer

Styrketrening du kan gjøre hjemme

Hjemmetrening (ung.no)

Å trene styrke har mange positive effekter. Økt muskelstyrke strammer opp, og gjør oss i stand til å takle mange av hverdagens oppgaver bedre. Det kan også være med på å forebygge skader, både innen idrett og ellers.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tykk & tynn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tykk & tynn