Hopp til hovedinnholdet

Jeg gruer meg og er redd for å ødlegger for laget på turneringen.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

hei jeg vet ikke om dere Synnes dette er en krise men jeg føler det er det jeg må spille med første lage på en tunerig i danmark (FOTBALL) jeg har alltid ønsket og spille med dem men nå føles det ut som om jeg skal kaste opp siden jeg skal spille med dem jeg er redd for at jeg skal gjøre feil og at de skal bli sinte på meg jeg er redd for at jeg sender oss hjem på utslagsrunden jeg vil ikke gjøre noen feil er det noen ting dere kan hjelpe meg med sånn at jeg ikke blir så stresset jeg er redd HJELP!!!!!!!! TRENGER SVAR NÅÅ!!!!!!!!!!!!! FØR 15 JULI PLIZZZZZZZZZ

Besvart 07.07.2019 15:18
 

Svar
Hei gutt 13 år.

Gratulerer, så flott at du er blitt tatt ut til å være med på førstelaget til turneringen i Danmark. Det må jo bety at noen har sett at du har talent og kan gjøre noe bra for laget.

Men jeg forstår at du er redd og føler at du skal kaste opp om du har alle disse vonde bekymringstankene om at du kommer til å gjøre så mye feil at dere ikke klarer kvalifiseringen på denne fotballturneringen. Slike tanker er både vonde og urettferdige og de er de som gjøre deg både kvalm og redd.

Jeg syne du skal snakke med noen om dine tanker som gjør det så vanskelig for deg. Det hjelper å snakke med noen som kan trøste deg og gi deg tips om andre måter å tenke på.

Husk at ingen forventer at du aldri skal gjøre feil når dere spiller fotball. Alle mennesker gjøre feil i blant, og mange ganger gjør vi ikke feil. Jeg synes du skal forsøke å unngå å plage deg selv med tanker om alt som kan gå galt og heller fokusere på at dere som lag skal gjøre så godt dere kan. 

Snakk med de voksne rundt deg, enten det er foreldrene dine eller treneren din. Jeg er sikker på at de vil hjelpe deg til å finne bedre måter å tenke på dette om, slik at du heller kan glede deg til turen og turneringen. Jeg er også sikker på at dere kommer til å få det kjempeflott uansett resultat på fotballbanen. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg en god sommer. 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Lagsport

Fotballjenter som feirer seiere (foto: colourbox.com)

Svært mange trives med å drive med lagsport fordi det både er motiverende og gøy å trene sammen med andre. Det finnes mange ulike typer lagsport, så finn noe du liker!

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser