Hopp til hovedinnholdet

Ofte vondt i kroppen, hva kan jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg pleier å få random vondt i kroppen noen ganger. Jeg pleier å trene, men ikke ofte vare 1 gang i uka. Jeg pleier å klage over vondter, jeg er ganske sikker på at jeg er hypokonder og har angst. Det er bare hvis jeg ikke har trent på en stund så pleier jeg å få legg krampe, eller sånn rar stikke akti smerte, enten i beina, ryggen eller hvis jeg vrikker på kroppen? Kanskje pga stive muskler? Men det gjør hvertfall vondt og vil ikke tip legen. Hva kan jeg gjøre for å få det bort.

Besvart 20.08.2019 19:52
 

Svar
Hei!

Så bra at du trener! Det er bra for både kroppen og helsen din! Det er veldig vanlig å få litt vondt dersom det går lang tid mellom hver gang man trener, mye på grunn av at kroppen ikke er helt vant med trening. Ofte hvis man trener mer regelmessig forsvinner disse smertene. 

Å være hypokonder og ha angst er ikke farlig, men veldig slitsomt for deg. Hvis du strever med bekymringer om sykdom og helse eler det lurt å dele det med noen og få sortert litt i tanker og bekymringer. Det er ofte til god hjelp å lufte tankene med noen. 

Det finnes personer som kan hjelpe deg, og for å finne ut av det, synes jeg du skal ta kontakt med helsesykepleier på den skolen der du går eller en sosiallærer/annen lærer du stoler på. De kan hjelpe deg videre. 

Lykke til! 

Hilsen fysioterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Redd for å være syk? - om bekymring for sykdom, helseangst og hypokondri

Nervøs jente (colourbox.com)

Kan jeg ha en alvorlig sykdom? Det er ikke uvanlig å merke slike tanker, men for noen kan tankene ta mye tid og krefter. Sterke og overdrevne bekymringer for sykdom kan føre til det man kaller hypokondri eller helseangst.

Les mer

Hvorfor får man krampe?

Muskelkrampe i leggen (colourbox.com)

Har du hatt plutselige, ukontrollerte og smertefulle sammentrekninger i musklene? Da har du trolig hatt muskelkramper.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse