Hopp til hovedinnholdet

Hvordan bygge opp muskler? Er vekter farlig i ung alder?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

kordan går det an å bygge opp musklane og samtidig få god magemusklar og er vekter farleg for en i så ung alder og få bedre kondis og holde seg i form

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål!

 

Hvis du er 13 år vil jeg først og fremst anbefale deg å drive variert fysisk aktivitet som fører til at du blir sliten. Gode aktiviteter for å utvikle muskulaturen kan være å gå på ski/skøyter, ro/padle (kano/kajakk), turn, friidrett, ulike ballspill, sykle, svømme, måke snø, løfte og bære. Hold på med masse forskjellige fysisk krevende aktiviteter for å få en mest mulig helhetlig utvikling av både muskulatur og kondisjon. Du trenger ikke begynne med vekttrening riktig enda, men det er ikke farlig dersom du gjennomfører bevegelsene korrekt og ikke har for tung belastning. Hvis du vurderer vekttrening vil jeg anbefale deg å få noen til å veilede deg i treningen. Det må være en person som har kunnskaper og ferdigheter innen styrketrening. Med vekttrening må du løfte riktig for å unngå skader og for at resultatene skal bli best mulig.

 

Som sagt ville jeg ventet litt med vekttrening. Det viktigste for å utvikle muskulatur og kondisjon er å drive variert fysisk aktivitet hver dag, og å spise et normalt variert og sunt kosthold. 

 

Du kan lese mer om styrketrening og utholdenhetstrening i artiklene lenket til under svaret. Lykke til videre!

 

Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er utholdenhet og hva er kondisjon?

utholdehnhetstrening (colourbox.com)

Vi bruker ofte ordene utholdenhet og kondisjon om hverandre. Begge deler handler om evnen til å holde på med en aktivitet over tid. Og det kan trenes opp!

Les mer

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett