Hopp til hovedinnholdet

Hvordan trene bort dobbelthake?

Jente
 

Spørsmål

Hei!<3 Jeg lurte på hvilke øvelser man kan ta for å ikke få dobelthake, eller trene den bort hvis man allerede har det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål!

 

Hvor lett vi har for å anlegge dobbelthake er blant annet genetisk bestemt. Mange unge som har litt dobbelthake vokser fra dette når de blir litt eldre, så lenge de fortsetter å holde seg i form ellers. Et sunt kosthold og regelmessig trening er det viktigste for å holde seg i form.

Det er altså slik at du kan vokse fra dobbelthaken mer eller mindre. Dobbelthake har til en viss grad sammenheng med fettmasse generelt på kroppen, men er også delvis genetisk bestemt. Prøv å ikke bekymre deg for mye over dette temaet. Lev en sunn livsstil. Det er alt du kan gjøre:)

 

Det er mulig å redusere fettmengden under haken (dobbelthake) til en viss grad, men det er vanskelig å få til uten å redusere fettmengde for resten av kroppen. Dobbelthake kan forekomme hos slanke mennesker, men størrelsen på dobbelthaken vil henge sammen med hvordan fettmengden på resten av kroppen er. Altså hvis du legger på deg generelt vil trolig dobbelthaken blir større, og hvis du reduserer fettmengde for kroppen generelt vil trolig dobbelthaken også bli mindre.

Det er altså trening som øker fettforbrenning generelt som også vil føre til reduksjon av dobbelthake. Noen vil ha vanskeligere for å redusere dobbelthaken enn andre. Slik er det bare, og dette skyldes blant annet gener og arv. Hvis du er interessert i trening som øker forbrenning kan du lese mer ved å klikke her.

 

Prøv å ikke bekymre deg for mye over dette temaet. Lev en sunn livsstil. Det er det beste du kan gjøre:)

 

Lykke til videre

Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett