Hopp til hovedinnholdet

Sliter med smerter i arm og legg ved trening. Hva kan det være?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei Jeg spiller håndball på fritiden, og har ganske mange treninger i uka. I det siste har jeg slitt med en gradvis smerte i armen som kommer når jeg trener, og som kan fortsette helt til neste dag. Det er i høyre armen (skuddarmen.)Jeg har også litt smerter i yttersiden av foten nedenfor kneet, som virker til å være litt av det samme. Hva er dette og hva kan jeg gjøre for å få det til å stoppe? Tusen takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål!

 

Du sier du trener mye håndball, og smertene du forklarer kan høres ut som typiske belastningsskader. Smerter på utsiden av leggene slik du forklarer kan høres ut som beinhinnebetennelse, og er ikke uvanlig ved mye løping på hardt underlag (som f.eks. underlaget i en gymsal/hall). Jeg kan ikke slå fast med sikkerhet hva som fører til smertene, og vil anbefale deg å oppsøke fysioterapeut eller idrettslege for en ordentlig undersøkelse. Det som vanligvis anbefales ved slik type smerte er å avlaste, og trene mer alternativt en periode for å ikke belaste de aktuelle kroppsdelene. Svømming, sykling, styrketrening er noen eksempler på alternative  treningsformer. Det er selvfølgelig veldig kjedelig å kutte ned på håndballtreningene når det er det du liker, men ofte må en liten periode med mindre belastning til for å bli kvitt smertene. For å opprettholde den fysiske formen i en slik periode med mindre håndballtrening, kan alternativ trening benyttes.

 

Du må kjenne etter selv og styre hvor mye du skal trene, men jeg vil anbefale deg å lytte til kroppens signaler. Hvis smertene vedvarer kan det være at du trenger en liten avkoblingsperiode, hvor du legger mer vekt på andre aktivitetsformer som ikke fører til smerte. Snakk med en idrettslege eller fysioterapeut om dette, og få en ordentlig undersøkelse hvis smertene ikke gir seg!

 

Lykke til videre og god bedring!Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Idrettsskader

kneskade (colourbox.com

Hvilke skader er du utsatt for i ulike idretter? Hvordan kan du forebygge skader?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett