Hopp til hovedinnholdet

Kan det noen gang bli for mye trening?

Jente 15 år
 

Spørsmål

kan det noen gang bli for mye trening? jeg trener håndball aktivt 4 ganger i uka med intervalltrening og styrke + kamper, evt cup i helga også på trening igjen på mandagen etter helga :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål!

 

Ja det kan noen ganger bli for mye trening. For å tåle store treningsmengder er det viktig å bygge opp treningsgrunnlaget gradvis. Hvis du hele livet har vært aktiv, og økt treningsmengde litt og litt er du trolig godt rustet til å trene mye. Dersom du ikke har trent tidligere, og plutselig startet å trene veldig mye er mulighetene større for å bli overtrent eller få skader. 

 

Toppidrettsutøvere som har trent seg opp over mange år kan takle store mengder trening (opp til 2 økter per dag i perioder), uten å ta skade av det. Poenget er å ikke øke treningsmengde for raskt. Sannsynligvis har du spilt håndball over flere år, og dermed bygget opp ditt treningsgrunnlag godt, og vil kunne trene mye hver uke uten å ta skade av det. Det er viktig at du kjenner etter selv, og lar deg selv hvile i perioder hvor du føler deg sliten. 

 

Lykke til videre. Stå på!Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett