Hopp til hovedinnholdet

Har hatt en ukes sykeopphold fra trening. Vil jeg merke stor nedgang?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Heisann, jeg har holdt på med jogging 3-4 i uken for ca 1-2 måneder nå. Men jeg har fått influensa og jeg klarer rett og slett ikke å trene. Idag er det fredag. Jeg har hvert syk siden søndag, så jeg har snart hvert syk i 1 hel uke uten noe trening. Vil jeg nå komme til å kjenne store tap i kondisjon? Jeg frykter at jeg vil ikke ha sjangs til å løpe halvparten av det jeg pleier.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål!

 

Så bra at du har fått en god treningsrutine, og trives med det. Sykdom er noe alle opplever inn i mellom, og det er ikke bra å trene hardt samtidig som du er syk. 

 

Du vil høyst sannsynlig ikke merke noe særlig nedgang i formen, selv om du ikke har trent på en uke. Jeg tror ikke du skal bekymre deg for dette, og når du kommer i gang igjen vil du raskt komme tilbake til den formen du var i før sykdommen, hvis du i det hele tatt merker noen nedgang. Fortsett med din gode treningsrutine:)

 

Lykke til!


Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er utholdenhet og hva er kondisjon?

utholdehnhetstrening (colourbox.com)

Vi bruker ofte ordene utholdenhet og kondisjon om hverandre. Begge deler handler om evnen til å holde på med en aktivitet over tid. Og det kan trenes opp!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett