Hopp til hovedinnholdet

Øker forbrenningen hvis jeg begynner å trene? Får jeg sixpack raskere da?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Heii!!! gutt på 15 år Husker tilbake 2 år, jeg trente før jeg la meg osv, tok situps, push ups osv.. fikk utrolig bra resultat og etter en stund jeg la merka til at jeg ble ofte sulten, forbrenninga gikk utrolig fort, og det er slik enda. pågått siden jeg trente. må spise opptill 7-9 brødskiver på skolen, blir ofte distrahert av rumlingen i magen :/. har vurdeert å begynne å trene igjen, men er redd for at forbrenningen blir enda kjappere. er det slik? også hvis jeg begynner å trene igjen, kommer det fortere sixpack? siden jeg hadde det, også ble den usynelig når jeg ikke trente. også etter trening, burde jeg spise noe? er det som er grunnen til kjapp forbrenning? burde jeg drikke melk etter trening? har hørt at det hjelper. takk på forhånd !!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål!

Ja når du trener øker energiforbruket ditt. Energiforbruket består hovedsakelig av karbohydrat- og fettforbrenning. Ved å øke energiforbruket øker altså forbrenningen. Fysisk aktivitet er en avgjørende faktor for energiforbruket, og jo mer du trener, jo høyere er forbruket. Hvis du ønsker å få mer markerte magemuskler vil trening være den viktigste faktoren du kan forandre på, sammen med kostholdet ditt. Du trenger ikke bekymre deg for at forbrenningen skal bli for høy hvis du begynner å trene igjen. For å ikke gå ned i vekt bør du samtidig spise litt mer mat hvis du øker treningsmengde, men det er ikke snakk om så veldig mye hvis du kun trener litt styrke før du legger deg o.l. Rett etter trening er det viktig å få i seg næring ja. Melk er utmerket, siden melk inneholder både vann, karbohydrater og proteiner, noe kroppen trenger etter trening. En halv liter melk etter trening er bra. Du kan evt. spise noe annet, men få i deg vann, karbohydrater og proteiner så fort som mulig etter trening. Du øker ikke forbrenningen ved å spise rett etter trening, men kroppen trenger næring for å bygge seg opp igjen etter en treningsøkt:)

 

Lykke til videre med treningen:) Trening vil også gi deg mange gode helsegevinster som du vil dra nytte av resten av livet ditt.

 

Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett