Hopp til hovedinnholdet

Hvordan varme opp inne før styrketrening?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg sliter med å finne ut hvordan jeg skal "varme opp" kroppen min før jeg skal starte med styrketrening. Nå som det er vinter er ikke det å ta seg en joggetur noe jeg kunne tenke meg. Er det noe spesielt jeg kan gjøre inne bare på matte eller gulv for at musklene mine skal ha blitt varme slik at de er klare til å trene?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål!

 

Ja det går fint å varme opp inne. Det viktigste er i første omgang å få opp kroppstemperaturen, og da er aktivitet i kroppens største muskelgrupper mest effektivt. Lår- og setemusklene er de største muskelgruppene, og aktivitet som øker arbeidet i disse musklene vil være gunstig. Hoppe tau, knebøy uten ytre belastning, spenst hopp (stoppe før melkesyra hoper seg opp), jogge (på stedet) med høye kneløft, utfall uten ytre belastning er noen øvelser du kan gjøre for å varme opp. Bruk 5 minutter med disse øvelsene så vil du være tilstrekkelig varm i kroppen. Ved hard styrketrening er det viktig at du også varmer opp de muskelgruppene som skal trenes. Når du er ferdig med den generelle oppvarmingen (på rundt 5 minutter) kan du utføre de øvelsene du skal i selve økta, men få repetisjoner og med mindre belastning enn ved selve treningsøkta. Hvis du f.eks. skal ta armhevninger i økta kan du varme opp med knærne nedi og kun ta 5-6 stk.  

 

Det viktigste er altså å aktivere lår- og setemusklene, og da er øvelser som inneholder hopp, bøy/strekk, løp, sykling osv effektivt.

 

Lykke til videre:)


Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett