Hopp til hovedinnholdet

Treningsleir uten fotball?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! jeg er ei jente på snart 16, som er ganske så glad i kondisjonstrening og styrke. Jeg er for det meste glad i all sport, men ikke fotball (missliker det stekt). Derfor så lurte jeg på om dere vet om noe treningsleir hvor det ikke er noe fotball, men styrke, kondisjon, vollyball osv... Takk for svar! :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål!

 

Ulike idrettslag arrangerer treningsleir for sin idrett. Eksempler er fotballtreningsleir, håndballtreningsleir, skisamling osv. Det er nok mindre vanlig å bli med på en treningsleir hvis du ikke er medlem i et idrettslag. Hvis  du tar kontakt med de ulike idrettslagene i nærområdet du bor kan du jo spørre de rett ut. Kanskje de arrangerer en treningsleir som du kan være med på?

 

En treningsleir slik du beskriver er en veldig god idé, og kanskje du selv ønsker å ta del i utviklingen av et slikt tilbud? En treningsleir, hvor breddeidretten er i fokus, og hvor ulike aktiviteter gjennomføres for de som ønsker å delta, uavhengig om deltakerne er medlem i et idrettslag. Om en slik leir finnes er jeg ikke sikker på, men ideen er uansett spennende. Hvis du har noen venner som ønsker å delta på noe lignende kan dere lage deres egen treningsleir, hvor dere legger opp til varierte treningsformer og lager ukeplan som forklarer når og hvordan dere skal trene. Finn et egnet sted for å spille volleyball, trene styrke, løpe osv. og sett av en periode i vår/sommer hvor dere arrangerer treningsleir selv:) 

 

Lykke til videre!


Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er utholdenhet og hva er kondisjon?

utholdehnhetstrening (colourbox.com)

Vi bruker ofte ordene utholdenhet og kondisjon om hverandre. Begge deler handler om evnen til å holde på med en aktivitet over tid. Og det kan trenes opp!

Les mer

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett