Hopp til hovedinnholdet

Må jeg vente 48 timer før jeg tøyer hardt ut igjen?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Driver med troppsturn. Ved hard styrke trening skal man vente 48 timer før man anstrenger musklene igjen. Er ikke det jeg lurer på. Jeg bruker å tøye i egne økter, der jeg tøyer hele kroppen sånn at jeg kjenner at det river godt. Det tar cirka 30 min, fordi jeg holder hver øvelse i 30 sek, og da gjør det sånn skikkelig vondt. Varmer selvsagt opp først. Så det jeg lurte på var om man må vente 48 timer etter hard tøying også? Man har jo tøyd ordentlig, men er jo ganske dumt hvis man må vente like lenge da ettersom man da kun kan få 3-4 økter i uka til sammen. Vil ikke påvirke musklene mine negativt, så derfor spør jeg. OG EN TING TIL: hvordan tøyer man magemusklene?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål!

 

Hard uttøyning er også en påkjenning på muskulaturen, men ikke på lik linje med hard styrketrening. Du trenger derfor ikke den samme restitusjonstiden før du tøyer ut hardt på nytt. Det er ikke anbefalt å tøye veldig hardt etter hard styrketrening, men etter lettere styrketrening kan man tøye ut.

 

En mulig uttøyningsøvelse for magemusklene er å ligge på magen og løfte opp overkroppen og hodet. Hold hendene i underlaget ved siden av overkroppen og tenk at bakhodet presses mot rumpa. Det skal tøye i magen og ikke i halsen, så ikke strekk hodet hardt, men konsentrer deg om magemusklene.

 

Lykke til videre!


Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett