Hopp til hovedinnholdet

Hvordan bli sterkere?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg bare lurte på hvordan man blir sterkest mulig. Har prøvd med sånn som 20 armhevninger, men jeg føler at det ikke har noe særlig stor virkning. Fint hvis dere kunne lage en plan for en uke eller måned for trening med muskler. Blir bra hvis dere kommer med flere forslag.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål!

 

For å bli sterkere er det viktig at du sliter ut musklene tilstrekkelig, og deretter lar musklene få bygge seg opp igjen gjennom en restitusjonsperiode. Derfor kan jeg anbefale deg å trene styrke 3-4 ganger i uka (omtrent annenhver dag). Hver økt bør du kjenne at du blir skikkelig sliten i musklene.

 

Ukeplanen bør du tilpasse i forhold til hvilke andre dager du trener eller lignende. Et eksempel kan være å trene styrke mandag, onsdag og lørdag. Hver økt trener du hele kroppen gjennom sirkeltrening. Treningsprogrammet bør bestå av øvelser for hele kroppen, noe sånt som dette programmet.

 

Det er som sagt viktig at du blir skikkelig sliten. Samtidig bør ikke belastningen være for stor siden du fortsatt er i vekst. Hvis du klarer 6-15 repetisjoner hver serie er det greit. Hvis du ikke blir sliten nok av å ta 15 repetisjoner kan du prøve å utføre bevegelsene saktere. Instruktøren på videoen kommer også med noen gode tips:)

 

Utfør programmet 2-4 runder, altså slik at du gjør hver øvelse 2-4 serier, og hver serie bør du ta så mange repetisjoner at du blir skikkelig sliten.

 

Jeg vil anbefale deg å holde deg til kroppsvektøvelser, altså ikke bruk av vekter, men bruk av egen kroppsvekt som belastning. Du kan finne mange gode øvelser for hele kroppen ved å klikke her. Se på øvelsene under overskriftene som inneholder "kroppsvektøvelser"

 

Lykke til videre!

Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett