Hopp til hovedinnholdet

Tvunget til å være i forhold med kjæresten min.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

hei, jeg blir tvingt av kjærsten min til å være i et forhold med hun, hvis jeg slår opp så sier hun til mamma og pappa at vi har hatt sex og det ligger på en porno side. hva skal jeg gjøre???

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
 
Det å presse eller true noen til å være i et forhold er ulovlig.  Hvis du ikke lenger er interessert i å være i et forhold med denne jenta, skal du være tydelig på det og gjøre det slutt.  Ikke la trusler stoppe deg fra å gjøre det slutt.  Om det så skulle vise seg at hun hevner seg ved å fortelle noe, så får du stå i det.  Det greier du. 
 
Jeg forstår at det er ubehagelig for deg om foreldrene dine får vite at dere har hatt sex.  Kanskje blir de overrasket og kanskje til og med litt skuffet og sinte.  -Men de vil sikkert støtte deg i at du ikke skal la deg true til å fortsette i et forhold du ikke vil være i. 
 
 
Om det faktisk ligger en video ute kan du kontakte tjenesten slettmeg.no på hjelp@slettmeg.no og få hjelp til å få den bort. 
 
Du kan også prate med noen i skolehelsetjenesten, på Helsestasjon for ungdom, eller andre du har tillit til.  De kan støtte deg så du ikke står alene om det blir vanskelig. 
 
Se også artikler under.
 
Vennlig hilsen helsesøster, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer

Hjelp! Det er nakenbilder av meg på nettet

Jente foran pcen (colourbox.com)

Her finner du konkrete tips til hvordan du får fjernet bilder på andre nettsider, og hva du gjør om noen har filmet deg uten ditt samtykke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tvangsekteskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tvangsekteskap