Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på hvor mange som utsatt for tvangsekteskap i Norge idag?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg lurer på hvor mange som utsatt for tvangsekteskap i Norge idag ? Hvor kommer de fra? Har dere noe kilder til det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Man vet ikke hvor stort omfanget av tvangsekteskap er i Norge, men kompetanseteamet mot tvangsekteskap og kjønnslemlestelse håndterer mellom 300-400 henvendelser i året som omhandler tvangsekteskap, frykt for tvangsekteskap, æresrelatert vold eller kjønnslemlestelse. Du kan lese mer om arbeidet til Kompetanseteamet i årsrapporten fra 2012, her: www.imdi.no/Documents/Rapporter/Kompetanseteamet_aarsrapport_2012.pdf

Der vil du også finne tall på hvor mange saker som har omhandlet gjennomført tvangsekteskap eller frykt for tvangsekteskap. I rapporten kan du også lese noe om landbakgrunn på de sakene kompetanseteamet er borti.

Men det er viktig å huske på at dette er bare de sakene kompetanseteamet hører om. Antagelig skjer det flere tvangsekteskap i Norge hvert år som vi ikke kjenner til, men her er det umulig å si noe om omfanget.  I Norge regnes også alle ekteskap som blir inngått mellom barn (under 18 år) som tvangsekteskap. På verdensbasis er det svært mange barnekteskap, da det er lovlig i flere land.

Du kan også lese mer om tvangsekteskap på IMDi siden sider, her: www.imdi.no/nn-NO/Tvangsekteskap1/

 

Vennlig hilsen Kompetanseteamet mot tvangsekteskap og kjønnslemlestelse, i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tvangsekteskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tvangsekteskap