Hopp til hovedinnholdet

Ansatt som er redd for å bli tvangsgiftet

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 26 år, jeg er butikkleder og har en ansatt som er redd for å bli tvangsgiftet i Pakistan. Jeg har alltid visst at hun har hatt problemer, men vært veldig usikker på hvor stort problemet hennes var, og hva det innebar. I dag hadde jeg en lang samtale men henne, og jeg forstår nå at det er ganske alvorlig - Foreldrene vil at hun skal giftes bort til sin fetter i Pakistan, noe hun ikke vil, og føler at det er helt imot hennes verdier. -Hun sier hun har alternativet og gjøre som foreldrene sier - eller "rømme"/skifte identitet Etc. Jeg vil snakke med min sjef i firmaet og rådføre meg - men siden jeg kom inn på denne siden, etter å få mer kunnskap om problemet, ønsket jeg å sende en mail: -Hvor kan HUN rådføre seg - få hjelp, støtte, fra noen som jobber med dette. Jeg vil gjerne hjelpe henne. Dette er utrolig urettferdig og trist.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Så flott at du som butikkleder har engasjert deg i denne jentas situasjon! Det er store og vanskelige valg hun står overfor, og som du beskriver, så kan hun trenge noen å rådføre seg med. Jeg vil anbefale henne å ringe til Røde Kors-telefonen mot tvangsekteskap og kjønnslemlestelse på tlf 815 55 201 (man - fre 09.00 - 17.00). De som jobber der har lang erfaring med å gi råd og veiledning til unge jenter og gutter som frykter å bli giftet bort. De bistår også med kontakt med det øvrige hjelpeapparatet. Man kan ringe dit og være anonym, dersom man ønsker dette.

 

Vennlig hilsen

Kompetanseteamet mot tvangsekteskap

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har du blitt truet eller tvunget til å gifte deg?

Jente står foran en vegg og holder en bamse (colourbox.com)

Tvangsekteskap er forbudt i Norge. Hvis du ikke ønsker å gifte deg og opplever at du ikke kan nekte, er det snakk om tvangsekteskap.

Les mer

Skal du til utlandet og er redd for å bli etterlatt?

Norsk pass (colourbox.com)

Er du redd for at du kan bli forlovet, giftet bort eller etterlatt i utlandet mot din vilje? Ikke reis, søk heller hjelp i Norge!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tvangsekteskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tvangsekteskap