Hopp til hovedinnholdet

Venninne tvangsgiftet i utlandet

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei en jente jeg ble kjent med en jente på skolen som har en veninne som er 16 år og blitt tvangsgitet til en fyr fra sitt eget hjemmeland, hun hadde blitt lurt av foreldrene sine om at de bare skulle reise dit for å bli bedere kejnt med kulturen og slik. Og nå bor hun i hjemmelandet sitt og ikek får kommet tilbake til norge og foreldrene henens har passe hennnes og lsik hun har ikek itlgang til telefon men har tilgang til nett. Hun er norsk statborger. Jeg kejnenr henen ikek i det hele tatt men vil hjelpe når jeg hører dette skjønenr ikke hvorofr hun veninna ikke ville prve å gjøre noe :S men er dte noe man kan gjøre lsik at hun kan komme seg ut av det? hun jenta jeg ble kejnt meg pleier å snakke med henen. Er det noe vi som bor her kan gjøre for at hun kan komme seg ut?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er vanskelig å si noe generelt om hvilken hjelp som er mulig å gi til venninnen din. Jeg vil anbefale henne å ta kontakt med den norske ambassaden i det landet hun bor i. Oversikt over alle ambassader og kontaktinformasjon finnes på www.norway.info/. Dere i Norge kan ringe til Kompetanseteamet mot tvangsekteskap på tlfnr 47 80 90 50 (man - fre 09.00-16.00). Kompetanseteamet kan gi råd, og eventuelt bistå med kontakt med ambassade eller andre relevante instanser i hjelpeapparatet.

 

 

Vennlig hilsen

Kompetanseteamet mot tvangsekteskap


 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skal du til utlandet og er redd for å bli etterlatt?

Norsk pass (colourbox.com)

Er du redd for at du kan bli forlovet, giftet bort eller etterlatt i utlandet mot din vilje? Ikke reis, søk heller hjelp i Norge!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tvangsekteskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tvangsekteskap