Hopp til hovedinnholdet

Kan man utdanne seg som psykolog i utlandet? F.eks. USA. I så fall, hvordan foregår dette?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Kan man utdanne seg som psykolog i utlandet? F.eks. USA. I så fall, hvordan foregår dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, jente 17!

Ja, du kan utdanne deg til psykolog i utlandet!

Anbefaler deg å lese grundig på denne siden, som gir deg generell info om psykologistudier i utlandet, og også info om regler for å få studiet godkjent i Norge. Se også denne artikkelen for mye nyttig info.

Du må få godkjenning fra SAK, Statens autorisasjonskontor for helsepersonell, for å kunne jobbe som psykolog i Norge. SAK deler søknader inn i 3 grupper: Norden, Europa og resten av verden.

Søkere med utdanning fra andre deler av verden, kan også bli autorisert, men prosessen er mer omfattende og tallene fra SAK viser at det er færre som blir godkjente. Utdanningen skal i størst mulig grad korrespondere med kravene i den nasjonale planen for profesjonsutdanning i psykologi

Norden det eneste alternativet der man er sikret godkjenning (og vet dette underveis i utdanningen)- forutsetningen er at man blir godkjent i studielandet sitt. Tall fra SAK viser at EU/EØS-land utgjør en god nummer to, selv om studenten ikke har noen forhåndsgaranti for direkte godkjenning. Se www.sak.no – yrkesgruppe - psykolog for informasjon om godkjenning og påkrevd dokumentasjon for de ulike søkegruppene.

Info om psykologiutdanning i USA finner du her.

Lykke til!

 

Hilsen ANSA, i samarbeid med ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning