Hopp til hovedinnholdet

Hvor tar man utdanning innen rettsmedisin?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, eg går på ungdomskolen og lurer veldig på utdanning innom rettsmedisin. Eg har alltid vert interessert ved den menneskelige kroppen og har veldig lyst til ha en utdanning innom det. Eg bur i Bergens område og der er det masse universiteter men eg syns at det er veldig forvirrende ved og finne info iblant dette tema, som sagd treng eg litt hjelp. Hvor tar me utdanning innom dette og hva er lønnen og snitte til dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du har begynt å gjøre research på utdanning! Utdanning.no er et fint nettsted å søke opp informasjon om yrker og utdanninger.

Rettsmedisin er medisinsk kunnskap anvendt i rettslig sammenheng. Rettsmedisinere er leger med bakgrunn i patologi, men med spesialkompetanse på vurdering av unaturlige dødsfall, skader og skademekanismer.
Det er en lang utdanning for å bli patolog: først må du ta det 6-årige profesjonsstudiet i medisin og få autorisasjon som lege, og i tillegg må du ta en spesialisering i patologi på minimum fem år. Les mer om yrket ved å følge linken.

For å kunne søke på medisinstudiet må du ha generell studiekompetanse med fordypning i realfag fra videregående skole. Full fordypning i realfag kan man bare få på utdanningsprogrammet Studiespesialisering.

Lykke til med videre research og med valgene dine!

Med vennlig hilsen

 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Drømmer du om å bli lege?

Nærbilde av en lege i legefrakk med stetoskop (Kilde: Colourbox)

Her får du oversikt over hvilke opptakskrav som gjelder og hvordan utdanningen er bygget opp.

Les mer

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning