Hopp til hovedinnholdet

Hvem har ansvaret for at man kommer gjennom læringsplanen? Og kan man gå opp til eksamen uten å ha fullført læreplanen?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg går andre året automasjon og lurte på om vi selv er ansvarlig for at vi skal ha eksamen skapet skal stå ferdig eller om at det e lærerene som e ansvarlig for det. Jeg lurer på siden lærere drive å "trurer" oss med at vis vi ikke blir ferdig med det får vi ikke gå opp i eksamen. Hilsen en bekymra gutt

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmålet!

Du har egentlig to spørsmål her og det ene er hvem som har ansvaret for at du gjennomfører arbeid i forhold til læreplanen. Kort og greit, så er det ditt ansvar at skapet er ferdig, men læreren skal legge til rette for at dere får gjennomført dette, og det er nok derfor læreren "truer" dere, i et forsøk på å pushe dere til å blir ferdige i tide. 

Jeg har sett litt på automatiseringsfaget og læreplanen, og der står det blant annet at dere skal planlegge, montere, sette i drift og dokumentere programmerbare logiske styringssystemer for digital og analog signalbehandling knyttet til elektriske, hydrauliske og pneumatiske anlegg, og bruke digitalt verktøy til programmering, konfigurering og feilsøking. Ut i fra dette, og særlig punktet om at skapet skal sette i drift, så stemmer nok det læreren din sier i forhold til eksamen.

Jeg anbefaler deg derfor å gjøre så god innnsats du kan nå for å få skapet ferdig i tide, slik at det ikke rammer eksamenen din.

Elev- og lærlingombudet i Vestfold i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning