Hopp til hovedinnholdet

Jeg har det forferdelig på skolen jeg går på nå. Alle vennene mine går på den andre skolen. Hva bør jeg gjøre?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg kom ikke innpå den skolen jeg ville og har det forferdelig på den skolen jeg går på nå. Jeg må stå opp 6 hverdag og ta 4 busser noen ganger 5 fem for å komme til skolen. De jeg går i klassen med er barnslige, de irriterer meg selv om de ikke mener det. Jeg liker ikke personligheten deres og de er rett og slett bare plagsom. Alle vennene mine er på andre skoler og ville helst at jeg gikk på skolen deres. Jeg kan bli med pappa på jobb uten problemer. Hva burde jeg gjøre? Vurderer og droppe ut.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Du forteller at du ikke kom inn på den skolen du ønsker og at du nå må ta 4-5 busser for å komme til skolen. Videre skriver du at du vurderer å droppe ut av skolen. Jeg forstår at dette ikke er en ønsket situasjon for deg. 

Du forteller at alle vennene dine går på en annen skole. Jeg tenker at det er godt å ha noen gode venner utenfor egen skole og skolehverdag, som du kan være sammen med på fritiden.

Det er noen ting du kan gjøre selv for å prøve å få det bedre på skolen din. Jeg leser at du har en del negative tanker om skolehverdagen din slik den er idag. Du syns medelever er barnslige, irriterende og plagsomme. Slike negative tanker kan fort bli en ond sirkel hvor du tilslutt ender med å tenke negativt om det meste på skolen. Hva om du prøver å tenke litt annerledes, f.eks "denne klassen går jeg i nå og jeg må gjøre det beste ut av det" "Jeg vil prøve å bli bedre kjent med de andre i klassen". Det kan hende de ikke er så irriterende bare du gjør et forsøk på å bli kjent med dem. Det er ofte mange muligheter om man våger å ta kontakt og om man ikke starter med mange fordommer om andre. Tenk også på at vennskap kan være litt ulike.  Kanskje kan det være "greit nok" om du har noen som er OK å være med på skolen og så kan du finne de mer nære vennene i andre sammenhenger.  

Jeg vil anbefale deg å snakke med rådgiver på skolen din før du eventuelt dropper ut av skolen. Les også denne artikkelen som handler om hva man må tenke på før man dropper ut eller tar et friår. Det går også an å snakke med helsesøster på skolen om hvordan du har det nå. Syns du det er vanskelig å snakke om kan du vise henne dette som du har skrevet til oss.

Jeg legger ved noen artikler du kan lese.

Lykke til, jeg håper det blir bedre for deg.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Videregående skole
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om videregående skole