Hopp til hovedinnholdet

Hvordan får man tak i vitnemålet sitt hvis man har mistet det?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg ble ferdig med videregående utdanning for et halvt år siden. Nå skal jeg søke høyere utdanning og trenger vitnemålet mitt som jeg dessverre ikke har for hånd. En enkel oversikt over karakterene mine hadde vært bedre enn ingenting også. Husker det var flere steder jeg kunne logge inn for å få oversikt over karakterene mine fra alle vgs årene. Har prøvd It's learning og skolearena men det er noe trøbbel med innlogging. Mistenker det er siden jeg ikke har mye der å gjøre lengre. Er det noen andre nett-steder enn it's learning og skolearena for å få karakter oversikt? Og hva de enkleste metodene for å få tak i vitnemålet sitt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Du er nok ikke alene om å ikke ha vitnemålet ditt. Så heldigvis finnes det ting man kan gjøre.

Samordna Opptak har en portal med dokumenter - der skal det kunne finnes, når du logger inn. 

Ellers er den raskeste måten å snakke med skolen du gikk på. Enten kan de skrive ut en utskrift, hvis du trenger det kjapt. Hvis du trenger det ordentlige vitnemålet, er det vanlig at de kan lage en duplikat-versjon som du får. Det pleier å koste noe, gjerne rundt 500,-.

Men logg altså inn på Samordna Opptak, og ring skolen din og hør. 

Så ordner det seg nok :)

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning