Hopp til hovedinnholdet

Teller alle karakterer fra Vg1 - Vg3 på vitnemålet? 

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg går på 2.vgs og i år er det blitt en fraværsgrense på 10%. Jeg sliter psykisk og gym har vært et problem for meg, og jeg nærmer meg 10% noe som gjør jeg ikke kommer til å få karakter! Da lurer jeg på om jeg kommer til å få vitnemål i det hele tatt neste år? Hvis jeg får IV nå i gym, kommer jeg da til å få vitnemål eller er det sånn at absolutt alle fag fra vg 1 til vg 3 må være bestått?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei. 

Ja, du vil få vitnemål neste år. Vitnemålet ditt vil kun bestå av standpunkt- og eksamenskarakterer. Karakteren må være bestått når faget er avsluttende og under eksamen, for at du skal få vitnemål. Siden gymfaget ikke er avsluttende før vårsemestret i Vg3, vil ikke strykkarakteren din fra Vg2 ha en virkning på vitnemålet ditt. Da er det kun gymkarakteren din fra siste halvår Vg3 som vil stå på vitnemålet ditt. 

Karakterene dine fra Vg2 vil spille en rolle når det gjelder inntak til Vg3. For å ha rett til Vg3, må du ha bestått alle fag fra siste halvår i Vg2. 

Det er mulig å få inntak selv om du har stryk i et fag, hvis skolen mener du har faglig kapasitet til å klare det neste skoleåret. Hvis det ikke går, må du gjøre et omvalg eller gå året på nytt. Det varierer fra fylke til fylke hvordan dette gjøres i praksis. Jeg vil anbefale deg å snakke med rådgiver på skolen din eller inntakskontoret i fylket ditt.  

Rektor kan også avgjøre om elever i en vanskelig livssituasjon skal få karakter hvis de har udokumentert fravær på under 15%. Les gjerne artikkelen som er lagt ved. Den går gjennom reglene for fravær på videregående. Jeg anbefaler deg å kontakte rektor eller rådgiver, så kan dere se på fraværet ditt sammen. 

Håper alt ordner seg. Lykke til! 

 

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Reglene for fravær på videregående skole

Skøyenåsen skole (ung.no)

Hvis du er borte i mer enn 10 prosent av timene i et fag, får du i utgangspunkt ikke halvårsvurdering med karakter eller standpunktkarakter i faget.

Les mer

Hva skjer hvis du ikke fullfører alle fag?

Gutt på skolen (colourbox.com)

Har du strøket på eksamen eller ikke fått godkjent et fag? Her kan du lese hva konsekvensen blir for deg og hvilke muligheter du har til å komme deg videre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Videregående skole
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om videregående skole