Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg studere sykepleier på nett?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg er kun 19 år gammel, og er nå blitt gravid. Jeg har en kjæreste som jeg har vært sammen med i 2 år, og som snart er utdannet mekaniker. Graviditeten var ikke planlagt, men vi vil beholde barnet. Problemet mitt nå er hvordan jeg skal få utdannet meg. Jeg ser at det vil bli vanskelig å dra til byen for å studere nå, da jeg bor nesten 3 timer unna nærmeste by. Kjæresten min har jobb han trives i her, og jeg vil ikke flytte fra han nå for å studere nå som vi også venter barn. Drømmen min er å bli sykepleier, og jeg ser på nettstudier som noe som kunne passet meg i forhold til kjæresten og barnet jeg venter. Jeg har søkt og søkt over alt, men jeg finner ingen sider der jeg kan melde meg opp til nettbasert sykepleierutdanning der jeg får bachelor. Hadde blitt så glad om jeg kunne fått hjelp til dette. Jeg lurer på hvor i Norge det finnes nettbasert sykepleieutdanning og hvor jeg kan melde meg opp til dette. Her jeg bor er det stor mulighet for at den utdannelsen vil sikre meg jobb.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for spørsmålet ditt. 

Aller først: Gratulerer med å skulle bli mamma! Uansett hvordan utdanningskabalen legger seg, så er det en stor nyhet.

Du har nok rett i at det er litt vanskelig å finne et rent nettbasert sykepleierstudium. Sykepleierstudiene har med en praksisperiode, som det nok er vanskelig å få unnagjort på nett. 

Vi har ikke sett noen vi, men tenker at det er litt vanskelig å få kombinert med praksisen. Imidlertid fins det jo sykepleierutdanninger på deltid. Vi vet ikke hvor du bor, men har sett i hvert fall én oversikt her.

Ellers har vi et annet og like godt tips - og det er å kontakte den nærmeste høyskolen eller utdanningsinstitusjonen din og snakke med dem. Det er nemlig ikke sjelden at det skjer at en student blir gravid. Og det er verdt å spørre dem om de har noen gode løsninger for deg - enten at det er deltid, eller om du kan ta eksamener, men praksisen senere, etc. 

Vi skjønner hvis det er veldig mye på en gang, med både den store nyheten og tanke på studier samtidig. Det kommer til å løse seg på den ene eller andre måten, og du kommer til å finne ut av hva som er best for deg. 

Vi er lei for at vi ikke kjenner til noen sykepleierutdanninger på nett, men anbefaler deg å kontakte et av de store lærestedene - kanskje de vet noe mer? :)

Vi legger også ved noen relevante artikler. Lykke til i den viktige tiden :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alt om graviditeten

Gravidmage (colourbox.com)

Graviditeten endrer seg for hver av de 40 ukene den kan vare. Her kan du blant annet lese om når man kan bli gravid, om hvordan det er å være gravid, om utviklingen uke for uke, om svangerskapsomsorgen og om fødselen.

Les mer

Svangerskapskontroll for deg som er gravid

Lege sjekker gravid jente (colourbox.com)

Hvis du er gravid, har du rett til gratis svangerskapskontroll hos lege og jordmor. Du kan ta kontakt med fastlege eller jordmor på helsestasjonen når som helst i svangerskapet, men det vanlige er å ha første time en gang mellom 8. og 12. svangerskapsuke.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning