Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer om jeg ikke tar en eksamen?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skal ta privatisteksamen i naturfag. Jeg er elev hos Sonans og får derfor støtte hos Lånekassen. Fra høsten skal jeg begynne på studier. Jeg har lest noe om forsinkelse i utdanningen hvis jeg trekker meg fra eksamen i naturfag. Kan jeg trekke meg fra eksamen denne våren, og fortsatt begynne på studier til høsten? Må jeg eventuelt melde inn til lånekassen? Må jeg da ta opp eksamen en annen gang, eller kan jeg trekke meg fra eksamen uten å måtte ta den senere? Hva blir konsekvensene av at jeg trekker meg denne våren? Takk på forhånd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Dersom du ikke består en eksamen som du får støtte til i fra Lånekassen, så vil mindre av omgjøringslånet bli gjort om til stipend, slik at du blir sittende igjen med mer i gjeld en det du eller ville hatt.

Eksamenen din vil også bli regnet som en forsinkelse. Lånekassen kan godta en del forsinkelse, men dersom du sammenlagt blir forsinket med fag tilsvarende mer en ett år med fulltidstudier, så kan du miste retten til støtte i fra Lånekassen.

Om den eksamenen du ikke tar vil påvirke muligheten din til å fortsette neste år er noe du bør snakke med lærestedet ditt om.Vennlig hilsen

 

Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning