Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre med hverdagen hvis jeg slutter på VGS?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei jeg er snart ferdig med VG2 men holder på å stryke i et fremmedspråkfag etter som jeg ikke har nok språk til å svare på spørsmål, læreren min mener at fremføringer ikke er nok til å nå kompetansemåla, men jeg trodde det var nok. Hvis jeg ikke klarer å stå velger jeg å droppe ut av VGS... Hva kan jeg gjøre med hverdagen hvis jeg gjør det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.

Takk for ditt spørsmål! Så fint du skriver til oss. 

Du sier at du holder på å stryke i et fremmedspråkfag og at hvis ikke klarer det, velger du å droppe ut av VGS. Det høres ut som du opplever dette som vanskelig, men det er bra at du er åpen om situasjonen din og har lyst til å skaffe deg mer informasjon. 

Først og fremst vil jeg anbefale deg å ta en prat med rådgiver på skolen. Det kan være nyttig og godt å lufte tankene sine med noen. Forklar situasjonen din, så kan dere finne ut sammen hvilke muligheter du har. 

Det er ikke uvanlig å stryke i noen fag på videregående, men ofte går det fint å fortsette på neste år likevel. For eksempel kan du ta det igjen i løpet av neste år eller etter videregående.

Det er ofte lurt å fortsette på videregående hvis man har mulighet til det. Det er mange som angrer på at de ikke fullførte når de blir eldre. Det kan også være tungt å starte igjen etter en pause. Men det er selvfølgelig ditt valg, du kjenner deg selv best. Jeg vil uansett anbefale deg å snakke med rådgiver en gang til før du bestemmer deg. 

Hvis du likevel bestemmer deg for å slutte, har denne ung.no-artikkelen samlet de vanligste alternativene for friår.

Se også artiklene under svaret. Håper svaret var til hjelp!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva skjer hvis du ikke fullfører alle fag?

Gutt på skolen (colourbox.com)

Har du strøket på eksamen eller ikke fått godkjent et fag? Her kan du lese hva konsekvensen blir for deg og hvilke muligheter du har til å komme deg videre.

Les mer

Friår eller slutte på skolen - husk på dette

Jenter står og tenker (colourbox.com)

Her er en huskeliste over hva du må ordne dersom du vil ta et friår før, eller i løpet av, videregående skole, bytte utdanningsprogram eller slutte underveis i skoleåret.

Les mer

Er du skolelei?

Jente sover på biblioteket (colourbox.com)

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Kanskje synes du skolen er kjedelig, og det er et ork å stå opp om morgenen. Hva gjør du?

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag