Hopp til hovedinnholdet

Går service og samferdsel. Er det mulig å dra på utveksling til England? 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente som elsker og reise og er glad i språk, derfor tenke jeg meg på utveksling til England. Men kan jeg dra på utveksling selv om jeg går på service og samferdsel? Og hvilken prosess må jeg gå igjennom derfor jeg kan søke. Jeg er også litt redd for å dra fra familien min pga redd for at noe skal skje med dem mens jeg er borte. Eller at det skjer noe med meg. Også litt redd for at vertsfamilien skal være strenge og merkelige. Og dersom hvilket reiseselskap er best å dra med, hørt ef er bra. Håper på svar, hilsen en jente med hjemlengsel

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for ditt spørsmål. Så spennende du vil på utveksling! 

Det er lagt til rette for utveksling på vg2 for de som går et studieforbedrende utdanningsprogram og det kan være utfordrende for de som går yrkesfag (service og samferdsel) å få dette til. Det er store forskjeller på yrkesfagutdanningene rundt om i verden, så det vil være vanskelig å få utvekslingen godkjent i Norge. Selv om enkelte skoler har egne avtaler for dette. Snakk med rådgiveren på skolen din, for å finne ut om dette er en mulighet på ditt lærested. 

Det finnes imidlertid opplegg for å ta læretiden i utlandet. Et godt utgangspunkt for å finne ut av hvilke muligheter som finnes for ditt utdanningsprogram her vi være å kontakte rådgiveren på skolen din og fagopplæringen der du bor. 

Om det er å reise til utlandet du har mest lyst til å gjøre finnes det mange muligheter utover det å være utvekslingsstudent. For eksempel kan du jobbe frivillig, være Au pair eller dra på språkreise. Alt dette kan du for eksempel lese mer om på UngInfo sine nettsider. En annen mulighet er også å studere i utlandet etter videregående. 

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

10 steg til utdanning i utlandet

Gutt jobber på skolen (colourbox.com)

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer

Erfaringer fra lærlingtid i utlandet

Kristine Lundby (Foto: Mireia Rodrigo)

For mange kan det virke fristende å ta hele eller deler av lærlingtiden i utlandet. Vi har pratet med to jenter som bestemte seg for å gjøre det.

Les mer

Vg2 som utvekslingselev? Les dette!

utveksling fly (colourbox.com)

Her får du tips til planleggingen og oversikt over godkjente utvekslingsorganisasjoner.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Videregående skole
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om videregående skole