Hopp til hovedinnholdet

Hvor gammel må jeg være for å søke Politihøgskolen?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 17 år som går studiespesialisering vg2. Jeg har UUUTROLIG lyst å bli politi, og har også veldig lyst å inn i Forsvaret. Men jeg fyller jo 19 når jeg er ferdig på videregående, og man kan ikke komme inn på politihøgskolen før man fyller 23... Så jeg lurte bare på om dere har noen tips til hva jeg kan gjøre i mens? Er det noen utdanninger i Forsvaret som kommer bra med når jeg skal søke inn på politihøgskolen? Eller om det er noe jeg kan evt studere?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Spennende planer du har! 

En viktig klarering aller først: Det er ikke et alderskrav om å være 23 år for å søke politihøgskolen! Vi vet ikke hvor du har hørt det, men det er ikke riktig. Så det kan hende det gjør noe med planene dine :)

Det er ikke alderskrav for å søke politihøgskolen nå. Men det er krav om at du har hatt sertifikatet i ett år, så i praksis må du altså minst være 19 år. 

Du kan se alle kravene for å komme inn på politihøgskolen her.

Med andre ord kan du søke ganske snart etter videregående. Det er jo mange spennende utdanninger i Forsvaret også, og du kan se her hvis du er interessert i dem. 

Men det er altså ikke sånn at du må ta en utdanning i Forsvaret mens du venter på å søke som politi - du kan søke på politihøgskolen før det :)

Lykke til! Og bare spør oss igjen.

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Politiutdanning - dette kreves av deg

Oiliti (colourbox.com)

Vil du jobbe med etterforskning? Trives du med mennesker og vil bidra til at samfunnet føles trygt? Da er kanskje Politihøgskolen noe for deg.

Les mer

Utdanning i Forsvaret

Militærpoliti ute på kjøretur (colourbox.com)

Vil du få lønn mens du studerer, og ta en utdanning du ikke kan få mange andre steder? Da kan Forsvaret være en mulighet for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning