Hopp til hovedinnholdet

Erstatte sosiologi med fremmedsspråk som privatist i Vg3? 

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg går VG2 nå og har fullført spansk 1 og 2. Jeg snakker også et annet fremmedspråk, som ikke er morsmål. Er det mulig å ta dette faget som privatist i VG3, og da slippe et annet samfunnsfaglig fag i VG3? Jeg skal fordype meg i samfunnsfag, språk og økonomi. I VG2 nå har jeg sosiologi og sosialantropologi, psykologi 1 og kultur og kommunikasjon 1. I tillegg har jeg Matematikk S1. Går det an at jeg neste år tar matematikk s2, psykologi 2 og da et nytt fremmedspråk for å få gyldig vitnemål? Kan da dette fremmedspråket tas som privatist i stedet for å fordype meg i sosiologi? Er det noe krav til nivået på fremmedspråket for at det kan erstatte et annet samfunnsfaglig fag? Kan jeg ta fremmedspråk nivå 1 eller 2, og få fullstendig vitnemål? Er det noe krav at språket må være morsmål?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for ditt spørsmål! 

Her er det nok best du kontakter vitnemålsansvarlig på skolen din. Det er han/hun som har ansvar for dette og kan hjelpe deg slik at fagene stemmer i forhold til vitnemålet ditt. 

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer

Tips for å komme i gang med språkopplæring

Ordbøker (www.colourbox.com)

Har du lyst til å lære et språk, men sliter med å komme i gang? ANSA har spurt elever og studenter etter deres språktips.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Videregående skole
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om videregående skole