Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg jobbe i ambulanse som sykepleier?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Heisann. Skal ta påbygg til høsten for så å søke meg inn på sykepleien. Mitt endelige mål er å bli akuttsykepleier. Jeg interesserer meg for ambulanse og å hjelpe mennesker som er i akutt krise osv. Mitt spørsmål er da: Kan jeg jobbe i ambulansen som sykepleier? Altså at jeg er en sykepleier som er med i ambulansen og jobber der, eller er det kun for ambulansepersonell? Kan jeg jobbe både i ambulansen og på sykehus, på akutten?:) Eller er det enten eller? Så at Sverige hadde ambulansesykepleiere, men lurer på om Norge også har det? Takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Spennende at du tenker på dette :)

For å jobbe i ambulanse, fins det en videregående utdanning som ambulansearbeider. Men du er allerede i gang med noe annet, og skriver at du skal ta påbygg til høsten. Det høres ut som en god plan.

Vi tenker da at du har et par valg. Det ene er å utdanne deg til vanlig sykepleier, og så se om det fins en etterutdanning for deg som gjør at du kan jobbe i ambulanse. Vi er litt usikre på hvor gode mulighetene er for dette, og tenker at du bør kontakte et lærested med sykepleierutdanning og spørre dem!

Et annet alternativ, er å søke på bachelorgrad i prehospitalt arbeid. Dette er en utdanning som til nå har gitt autorisasjon til å jobbe som ambulansearbeider. Så dette er et godt alternativ etter du har tatt påbygg! 

Så spørsmålet blir jo litt hva som er viktigst for deg! Hvis det å jobbe i en ambulanse er viktigst, vil nok bachelorgraden i prehospitalt arbeid passe godt. Hvis du er vel så interessert i sykepleier, og gjerne kunne jobbet i et akuttmottak som sykepleier, med muligheten for å kanskje jobbe i ambulanse - så vil kanskje sykepleier med etterutdanning passe best. 

Vi har ikke full oversikt over alle mulighetene dine, så vi tenker at det beste er at du kontakter studiekonsulent ved lærestedene som har sykepleie og prehospitalt arbeid, og høre med dem om hva som er en god vei for deg å gå, og hvilke muligheter du har innenfor dem :)

Veldig lykke til, bare spør oss igjen :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Slik finner du informasjon om utdanning

Ungdommer sitter ved et bord med en datamaskin foran seg. (www.colourbox.com)

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

Les mer

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning