Hopp til hovedinnholdet

Jeg har personlighetsforstyrrelse og er kastet ut av skolen pga fravær.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg har en emosjonelt ustabil personlighetsforstyrrelse og diabetes, og jeg går vg3 i år. Jeg har kuttet ned i antall fag, men allikevel blir det for mye. Jeg klarer ikke å på skolen pga sosial angst, depresjon og i tillegg problemer med høyt blodsukker. Jeg har gledet meg så utrolig mye til russetiden, men nå har jeg blitt kastet ut av skolen pga fravær. Dette har også gjort meg veldig suicidal, hva kan jeg gjøre for å fortsette på skolen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 19

Det høres ut som du har det vanskelig. Du har emosjonelt ustabil personlighetsforstyrrelse og diabetes og er nå kastet ut fra skolen grunnet fravær. Du har gledet deg til russetiden, noe du ikke kan delta i nå, og er blitt suicidal. 

Først til selvmordstanker og suicidalitet. Ettersom du har emosjonelt ustabil personlighetsforstyrrelse har du helt sikkert hatt selvmordstanker tidligere. Det er vondt å ha tanker om døden og viktig å snakke med noen når en har det slik. Du går kanskje i behandling på DPS eller hos psykolog et annet sted. Hvis så bør du fortelle om selvmordstankene dine og hvordan du har det. Hvis du ikke går i behandling vil jeg anbefale deg å snakke med foreldrene dine. Det går også an å kontakte helsestasjonen for ungdom eller helsesøster på skolen (selv om du er utvist).

Så til utvisningen fra skolen. Det er trist å høre at du har fått så mye fravær at du er blitt utvist og ikke få feire avsluttende skolegang med russetiden. Du spør hva du kan gjøre for å fortsette på skolen. Mitt råd er å ta kontakt med foreldre dine eller en annen voksen du stoler på. Sammen kan dere ta kontakt med skolen. Se om det går an å snakke med skolen om å finne en løsning. Hvis du ikke kan snakke med foreldrene dine kan du selv ta kontakt med læreren din eller sosiallærer på skolen og spørre om det finnes mulige løsninger. Skulle det ikke være mulig med en løsning går det kanskje an å feire litt russetid sammen med de andre du kjenner før du neste år tar tredje klasse om igjen og avslutter skolegangen din. Hvis det blir slik bør behandler eller fastlege være med for å se på tilrettelegging av skolesituasjonen slik at du neste år klarer å fullføre uten for høyt fravær. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Rett til tilrettelegging av prøver og eksamen

jente skriver (colourbox.com)

Allergi eller senebetennelse i armen? Behov for bestemte hjelpemidler for å gjennomføre eksamen? Skolen plikter å hjelpe deg med tilrettelegging på prøver og eksamen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning