Hopp til hovedinnholdet

Læreren sier vi kan få maksimalt karakter 5 på en prøve

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Kan noen forklare meg hvorfor læreren mener han har rett til å si at vi ikke kan få 6 på prøven men kun 5???? Hvorfor skal vi ta en prøve som trekker oss ned fordi vi ikke kan få 6 fordi lærefen er drittsekk nok til å gjøre dette? LÆREREN ØDELEGGER FREMTIDEN MIN! nå kommer jeg ikke inn på studiet jeg vil komme inn på pga læreren. Hva faen i helvette. Jeg kunne klart å få 6 men læreren skal absolutt ødelegge for meg, klassen og våres fremtid. Hvis de får lov til å misbruke systemet på denne måten så må politikerne på banen! De gjør ingenting annet enn å angripe støre og listhaug (listhaug fortjener det faktisk) og dette er jeg luta lei av få dem til å endre dette idiotiet som tukler med våres fremtid!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jøss, her var det mye frustrasjon. Jeg velger å svare kort på det du ser ut til å lure på: Det høres ikke riktig ut at læreren din velger å gjøre dette, og dette er noe du må ta opp med ledelsen på skolen. Ettersom du føler deg urettferdig behandlet så må du ta dette med de overordnede på skolen, og legge fram det som har skjedd på en seriøs og ordentlig måte. Husk da å virke profesjonell og oppriktig, og unngå å hisse deg opp eller virke overdrevent frustrert. Få likevel fram frustrasjonen din, men på en ordentlig måte. Ledelsen på skolen skal være i stand til å hjelpe deg med dette. Lykke til!

ungdomsskolelæreren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg blir urettferdig behandlet av læreren min

Frustrert jente foran PCen (colourbox.com)

Læreren min blir alltid sint på meg og gir meg dårligere karakterer enn jeg fortjener. Hva kan jeg gjøre?

Les mer

Slik klager du på karakteren

Tall 1-3 tegnet i sanden (colourbox.com)

Misfornøyd med en karakter? Husk at du kan klage på både standpunktkarakterer og eksamenskarakterer. Hvilke frister gjelder og hvordan skal du gå fram?

Les mer

Hva teller for karakteren?

Prøve på skolen (colourbox.com)

Det er ikke tilfeldig hvordan karakterene fastsettes. Her er en oversikt over hva lærerne vektlegger når de setter karakterer.

Les mer

Urettferdig behandlet på skolen? Dette kan du gjøre!

stoler på pultene (colourbox.com)

Blir du ikke sett i timene? Og får du dårligere karakterer eller flere anmerkninger enn du synes du fortjener? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å løse problemet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning